Hoe een GlobalSign certificaat valideren via een TXT record?

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:16:49.
Categorie: Alles over SSL certificaten

AlphaSSL DNS DomainSSL ExtendedSSL GlobalSign OrganizationSSL

Een GlobalSign certificaat valideren via TXT record

GlobalSign biedt de mogelijkheid om naast valideren van een certificaat per e-mail (via de klassieke hostmaster@uwdomein.be e.d. adressen), of een bestand op uw website, ook het certificaat te valideren door een TXT record toe te voegen aan de DNS zone van uw domeinnaam.

Het eenvoudigste is om een TXT record toe te voegen voor de "origin" (@).
Er mogen meerdere origin entries aanwezig zijn van GlobalSign, mocht u bijvoorbeeld verschillende certificaten moeten valideren.

Instellen van de record kan eenvoudig via de Mijn Kinamo website of indien u zelf uw zone beheert, door volgende lijn toe te voegen:

@ IN TXT "_globalsign-domain-verification=[UNIEKECODE]"

Verander daarbij uiteraard de [UNIEKECODE] door de code die u van GlobalSign heeft ontvangen.
Na toevoegen van deze record kan u snel en eenvoudig uw validatieproces voltooien.
Kies bij het valideren op de GlobalSign pagina voor uwdomeinnaam.be en niet de www.uwdomeinnaam.be als te controleren entry, anders zal het certificaat enkel geldig zijn voor de www domeinnaam.