Duurzaam werken werkt!

Zorgen voor de toekomst, door innovatie en slimme investeringen

Ill duurzaam 01

Hoe zien wij dit?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is al lang geen hype meer en heeft ondertussen de sleutelwoorden "ecologie" en “corporate sustainability” ver overstijgt. De Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties vatten mooi samen waaruit Duurzaam Ondernemen allemaal kan bestaan. Kinamo kan uiteraard niet beantwoorden aan alle doelstellingen die de Verenigde Naties vooropgesteld hebben, maar we doen ons uiterste best om zelfs met kleine ingrepen het verschil te proberen maken.

Hoe wij dit zien? We streven naar het hanteren van een correcte en kwalitatief hoogstaande dienstverlening voor onze klanten met als leidraad het bieden van een gezonde balans tussen mens, werk en omgeving. Dat gaat van hoe onze werknemers zich voelen op de werkvloer tot keuze van klantenprojecten, aanpak en inzet.
We durven gerust stellen dat dit een van de belangrijkste drijfveren van onze organisatie is!

Energievriendelijke hosting

Sustainability begint voor een cloud service provider bij de bron: onze datacenter locaties maken gebruik van groene stroom. De opgewekte energie is voor 100% gewonnen uit hernieuwbare energiebronnen (wind-, biomassa- en zonne-energie). Voor de koeling van de serveromgeving - een energie intensief proces - wordt uitvoerig gebruik gemaakt van efficiënte energie recuperatie.

Kinamo hanteert een continu verbeteringsproces op verschillende vlakken: server infrastructuur, hardware en constante innovatie. Voor onze server infrastructuur werken we uitsluitend met energie efficiënte hardware welke een gezonde balans geeft tussen prestaties en energieverbruik. Door de vinger aan de pols te houden wat innovatie betreft - en die is er zeker in onze sector - kunnen we ook op vele andere vlakken blijven inzetten op efficiëntie en vooruitgang.
Deze hele "continuous improvement cycle" is ook sterk verweven in onze ISO9001 certificering!

Ill duurzaam 02
Ill duurzaam 03

Kinamo? Dat is je goedvoelen op de werkvloer!

Een "verantwoorde bedrijfsvoering" is voor ons tastbaar op twee vlakken: het bieden van een aangename werkomgeving voor werknemers en het bieden van een klantvriendelijke aanpak met persoonlijke invalshoek voor onze klanten.

Wij zijn van mening dat een moderne onderneming moet zorgen dat de klant het gevoel heeft niet bij de zoveelste "leverancier" te zitten maar bij iemand die mee én vooruit denkt met de klant en dezelfde passie voor innovatie en optimalisatie ook door wil voeren naar de klant zijn onderneming.

Een andere sleutelcomponent die bijdraagt tot een gedreven en correcte dienstverlening is een gezonde "work/life" balans voor de werknemers. Het klinkt als de zoveelste hippe term, maar wij werken al 20 jaar volgens dit principe... en met succes!

Herinvesteren en ondersteunen

Wij geloven sterk in het herinvesteren van kennis, zowel intern als extern. Dit vertaalt zich in het continu zoeken naar efficiënte oplossingen, automatisering en verbetering van bedrijfsprocessen.

Naast het opbouwen van een uitgebreid kennisaanbod investeren wij op regelmatige basis ook in non-profit en educatieve projecten. Dit zowel door het aanreiken van kennis en consultancy maar ook door het aanbieden van ontwikkeling op maat en technische ondersteuning.

Ill duurzaam04

Selecteer uw taal

Alle talen: