Knowledge base

Welke verificatiemethode van SSL past het beste bij mij?

Laatst bijgewerkt op 7 sep. 2023 15:05:57.
Categorie: Alles over SSL certificaten

SSL SSL Certificates

De juiste SSL verificatiemethode hangt af van jouw specifieke behoeften en het niveau van vertrouwen dat je wilt bieden aan de bezoekers van jouw website.

  1. Domeinvalidatie (DV): Deze verificatiemethode is geschikt voor basisbeveiliging. Hierbij wordt alleen gecontroleerd of je de eigenaar bent van het domein waarvoor je het SSL-certificaat aanvraagt. DV-certificaten kunnen snel worden uitgegeven en zijn geschikt voor eenvoudige websites.

  2. Organisatievalidatie (OV): OV-certificaten bieden een hoger niveau van verificatie. Naast de domeinvalidatie wordt ook de identiteit van jouw organisatie gecontroleerd. Hierbij worden bedrijfsgegevens gecheckt, zoals de officiële naam en het adres. OV-certificaten creëren een betrouwbaar imago en zijn geschikt voor bedrijfswebsites en andere online diensten waarbij klanten vertrouwen moeten hebben in de identiteit van de organisatie.

  3. Uitgebreide validatie (EV): EV-certificaten bieden het hoogste niveau van verificatie. Naast de domeinvalidatie en organisatievalidatie is er een grondige validatie van de organisatie, inclusief verificatie van wettelijke en fysieke aanwezigheid. EV-certificaten worden vaak gebruikt door overheidsinstanties, banken en andere organisaties die het hoogste niveau van vertrouwen en beveiliging vereisen.

Om de juiste verificatiemethode te kiezen, overweeg de aard van jouw website, de gegevens die je verzamelt en het vertrouwen dat je wilt opbouwen bij jouw bezoekers. Als je eenvoudige beveiliging nodig hebt, is DV voldoende. Voor een hoger niveau van vertrouwen zijn OV- en EV-certificaten geschikter.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te zoeken met Kinamo. Ons team staat altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de beste verificatiemethode op basis van jouw specifieke situatie en behoeften.


Gerelateerde artikels

Managed services in de kijker

Onze systeembeheerders hebben een paar schepen vol met containers met werk opgetild. (Ja, die woordspeling was expres, onder meer hierover)...

Lees meer

Ik wil een .be domeinnaam kopen, aan welke eisen moet ik voldoen?

Een .be domeinnaam kopen is eenvoudig. Elke persoon of rechtspersoon kan een .be domeinnaam registreren. Kinamo zal u steeds als...

Lees meer

Apache - SSL 2.0, SSL 3.0 uitschakelen en kiezen voor een moderne veilige SSL-configuratie

Dit artikel laat zien hoe je de protocollen SSL 2.0, SSL 3.0 en oudere TLS-versies kunt uitschakelen op je Apache...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: