Is er back-up inbegrepen in mijn cloudopslag?

Laatst bijgewerkt op 11 sep. 2023 11:41:56.
Categorie: Cloudopslag

Cloud opslag

Een cloudopslag oplossing laat een gebruiker (of meerdere gebruikers) toe om vlot bestanden in een cloud omgeving te bewaren en deze al dan niet te delen met anderen. Het hoofddoel van de oplossing is zorgen dat uw bestanden voor uzelf of uw gebruikers van overal toegankelijk zijn: desktops, mobiele apparaten enzovoort, zodat een vlotte werking gegarandeerd is.

De slogan van de Kinamo cloudopslag is dan ook "vlot toegang tot uw gegevens".

Cloudopslag is géén back-up oplossing, daarvoor biedt Kinamo andere en meer toegepaste oplossingen zoals Veeam Cloud Connect, welke volledig als doel heeft het veilig stellen van uw gegevens door deze te back-uppen en te comprimeren in een daartoe specifiek voorziene bestandsrepository.

Heeft mijn cloudopslag dan geen back-up?

Uw cloudopslag oplossing beschikt wel over een back-up. Intern beschikt de cloudopslag over een zogenaamde "prullenmand" waar gewiste bestanden in terecht komen. Deze prullenmand wordt na X aantal dagen (in te stellen) automatisch geledigd.

Naast de prullenmand beschikt de cloudopslag ook over een versiebeheer. Concreet wil dit zeggen dat intern de Kinamo cloudopslag een "vorige versie" zal bijhouden van uw bestanden. Opgelet, ook deze worden automatisch beheerd zodat de verschillende versies niet onnodig bestandsruimte innemen.

Als derde beschikt de cloudopslag over een standaard back-up, intern bij Kinamo. Deze back-up zorgt ervoor dat ingeval van problemen een vorige installatie van uw cloudopslag kan terug gezet worden. Deze dient echter alleen voor "disaster recovery" in geval van nood en kan niet aangewend worden om per ongeluk verwijderde bestanden te gaan terughalen, daarvoor dient immers de interne prullenmand.

Gerelateerde artikels

Kan ik bepaalde groepen gebruikers toegang verlenen tot bepaalde mappen?

Binnen uw Kinamo cloudopslag oplossing kan u zelf gebruikers maken, groepen en instellen wie waar aan mag!

Lees meer

Kan ik meer opslagruimte krijgen voor mijn cloudopslag abonnement?

Kinamo cloud opslag is vlot uitbreidbaar zodat u steeds beschikt over voldoende opslagruimte.

Lees meer

Op welke apparaten / clients kan ik gebruik maken van de Kinamo Nextcloud cloudopslag?

De Kinamo cloud opslag oplossing kan synchroniseren met verschillende apparaten dankzij de beschikbare client software.