Hoe kan ik controleren of ssl correct geimplenteerd is op mijn website

Laatst bijgewerkt op 7 sep. 2023 15:05:56.
Categorie: Alles over SSL certificaten

SSL SSL Certificates

Het controleren of SSL correct is geïmplementeerd op jouw website kan belangrijk zijn om te garanderen dat de beveiligingsmaatregelen correct functioneren. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om te controleren of SSL correct is geïmplementeerd:

1. Controleer de HTTPS-verbinding: Ga naar jouw website en kijk naar de URL in de adresbalk van de browser. Zorg ervoor dat de URL begint met "https://" in plaats van "http://". Een gesloten hangslotsymbool naast de URL geeft aan dat de verbinding beveiligd is.

2. Controleer het SSL-certificaat: Klik op het hangslotsymbool in de adresbalk en selecteer "Certificaat weergeven" of een vergelijkbare optie om het SSL-certificaat te bekijken. Controleer of het certificaat geldig is en overeenkomt met jouw domeinnaam.

3. Maak gebruik van online SSL-controletools: Er zijn verschillende online tools beschikbaar waarmee je de SSL-configuratie van jouw website kunt controleren. Deze tools scannen jouw website en identificeren eventuele problemen of fouten in de SSL-implementatie. Een veelgebruikte tool hiervoor is "https://www.ssllabs.com/ssltest/". Bij Kinamo maken we graag gebruik van deze tool. Als je een score krijgt waar je niet tevreden mee bent, aarzel dan niet om contact op te nemen met Kinamo. We staan klaar om je onmiddellijk te helpen.

Als je onzeker bent over de juiste implementatie van SSL op jouw website, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te begeleiden bij het controleren van de SSL-implementatie en het oplossen van eventuele problemen.

Door regelmatig de SSL-implementatie te controleren, zorg je ervoor dat jouw website correct beveiligd is en beschermd tegen potentiële beveiligingsrisico's.

Bij twijfel, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag om ervoor te zorgen dat jouw SSL-implementatie optimaal is en je website veilig blijft.