Kinamo helpt mee aan kankeronderzoek dankzij het World Community Grid project

  • World Community Grid
  • Kankeronderzoek
  • Kinamo

Terug naar nieuws

Gepubliceerd op 28 nov. 2023.

Vandaag 19 oktober is het de dag van de strijd tegen kanker. Dat kanker een vreselijke ziekte is hoeven we niemand te vertellen. Iedereen heeft wel iemand in zijn directe of naaste omgeving die slachtoffer is geworden van een of andere vorm van kanker.
Kinamo tracht een steentje bij te dragen in het onderzoek naar deze (en andere) ziektes via de World Community Grid.

Kinamo, een biotech bedrijf?

Kinamo is uiteraard geen biotech bedrijf (hoewel we enkelen tot onze klanten mogen rekenen). Wij zijn in de eerste plaats een cloud service provider met een grote liefde voor cutting edge technologie en doen geen rechtstreeks onderzoek gerelateerd aan kanker.

Dankzij het World Community Grid project kunnen wij onze “standby infrastructuur” nuttig inzetten voor het berekenen van resultaten in bepaalde studies en projecten. Want, laat ons eerlijk zijn als één van onze backup machines niks staat te doen kunnen we die toch evengoed activeren voor een nuttiger functie?

Wcgrid kinamo rank

In de praktijk betekent dit dat bepaalde servers in onze infrastructuur worden ingezet voor het doneren van rekenkracht (CPU cycles) en op die manier hun steentje bijdragen tot het bekomen van belangrijke resultaten die mee helpen om sneller het onderzoek te richten op de “juiste” gebieden in broodnodige en complexe wetenschappelijke studies.

Waarom is dit nodig?

Het is een feit dat, mocht elk apparaat op deze aardbol zijn rekenkracht gaan gebruiken voor dergelijk onderzoek, er allicht veel sneller resultaten zouden geboekt worden op wetenschappelijk vlak. Helaas zit de wereld zo niet in elkaar…

Het World Community Grid project, opgezet in 2004 door IBM, is een initiatief dat niet enkel op een economische leest geschoeid is en een voorbeeld dat er ook nog steeds vooruitgang kan geboekt worden zonder commerciële belangen.

Onze servers hebben vandaag ook meer dan 20 jaar research analyses kunnen vervolledigen in het “Mapping Cancer Markers” project… of hoe elk klein beetje kan helpen!

Interesse in de World Community Grid of meer weten? Neem zeker een kijkje op de officiële website!

Benieuwd naar onze resultaten, surf dan naar onze Kinamo team page.

Selecteer uw taal

Alle talen: