Knowledge base

Wat is dataverkeer?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:17.
Categorie: Alles over webhosting

bandwidth

Wie een hosting abonnement kiest, dient voornamelijk op twee belangrijke cijfers te letten: de inbegrepen webruimte en het toegelaten dataverkeer per maand.
Beide waarden worden in megabytes of gigabytes uitgedrukt.

De webruimte geeft weer hoeveel bestanden u op uw web hosting abonnement kan plaatsen.

Het toegelaten dataverkeer per maand is hieraan gerelateerd, dit cijfer drukt namelijk uit hoeveel gegevens u per maand mag verzenden van de server naar het internet toe.
Of anders uitgedrukt: hoeveel mogen de bezoekers van uw website downloaden per maand. Meestal wordt dit uitgedrukt in gigabytes aangezien het om grote aantallen gaat.

U kan vanzelfsprekend meer dataverkeer verbruiken dan toegestaan is. In dat geval kan u dataverkeer bijbestellen op voorhand aan gunstig tarief, of zal u het extra verbruik aangerekend worden op het einde van de maand.

Via de "Mijn Kinamo" site beschikt u over handige tools met automatische e-mail alerts zodat u zelf op de hoogte gebracht wordt als uw webruimte of dataverkeer een bepaalde limiet overschrijdt.

Indien wij herhaaldelijk vaststellen dat u het toegelaten dataverkeer overschrijdt zullen wij u contacteren en u aanraden om over te schakelen naar een hogere abonnementsformule.


Gerelateerde artikels

Kinamo mail server instellingen (mail server cheat sheet)

Volgend artikel geeft de basis instellingen en server namen (domeinnamen) weer voor de Kinamo mail infrastructuur. Aan de hand van...

Lees meer

Instellen van een automatische SPAM filter met de Kinamo Webmail client

Volgend artikel legt uit hoe u een speciale filter kan aanmaken die automatisch SPAM berichten in een daartoe bestemde map...

Lees meer

Een SSL certificaat kopen? Wat is een SSL certificaat?

U heeft beslist om een SSL certificaat te kopen? Maar wat is een SSL certificaat? Waarom is dit belangrijk en...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: