Laatst bijgewerkt op 13 mrt. 2024 19:31:13.
Categorie: E-mail | Alles over domeinnamen

SPF email DNS

Foutmelding na verzenden

Als er een e-mail verzonden wordt naar een gmail.com adres, komt de mail niet toe bij de ontvangen en krijgt de verzender een foutboodschap in volgend formaat:

<email@gmail.com>: host gmail-smtp-in.l.google.com[XXXX] said : 550-5.7.26 This mail is blocked because the sender is not verified. 550-5.7.26
Gmail requests that all senders are authenticated with SPF or DKIM.
550-5.7.26 550-5.7.26 Authentication results: 550-5.7.26 DKIM = failed 550-5.7.26 SPF [domain] with ip : [XXXX] = failed 550-5.7.26 550-5.7.26

Toevoegen van een SPF record

Dit probleem ontstaat wanneer er een e-mail wordt verzonden vanuit een domeinnaam waarvan de domeinnaam zone (DNS configuratie) geen correcte SPF (Sender Policy Framework) waarde bevat.

De SPF record (een TXT record) geeft aan de mailserver (gmail.com in dit geval) door of de door email@domeinnaam verzonden e-mail mocht verzonden worden door de mailserver.
Als er geen record aanwezig is (of de SPF record is niet geldig) dan zal gmail.com dit detecteren en het mailbericht weigeren.

Mails verzonden via Kinamo

Als de mail verzonden wordt via een Kinamo mailserver (mail, webmail) dan moet op zijn minst de SPF record volgende waarden bevatten:

@ IN TXT "v=spf1 include:spf.kinamo.be ~all"

Door include:spf.kinamo.be toe te voegen geeft u door aan de ontvangende mailservers dat de mailserver infrastructuur van Kinamo mail mag verzenden voor uw domeinnaam.

Het is mogelijk dat de SPF record - als deze aanwezig is - reeds andere waarden bevat zoals mailing diensten, outlook (Microsoft records) of anderen.

Gerelateerde artikels

Wat is een SPF record?

Als je wil vermijden dat jouw verzonden mails in spam of junk mappen terecht komen bij de ontvanger voeg je...

Lees meer

Ik krijg een melding dat mijn mailbox vol is, wat moet ik doen?

De Kinamo mailserver stuurt automatisch een melding uit als uw e-mailadres op 95% van zijn capaciteit zit. In dat geval...