Verbinding maken met het Kinamo web hosting platform via FTP/TLS (FTP-S)

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:10:55.
Categorie: Alles over webhosting

sécurisation ftp SSL

Het Kinamo web hosting platform ondersteunt beveiligde FTP verbindingen zodat uw bestanden over een geëncrypteerde verbinding verzonden worden naar onze servers. Kinamo maakt gebruik van FTPS (FTP in combinatie met TLS).

Wat is FTPS?

FTPS is niet te verwarren met SFTP! SFTP verzend bestanden over SSH, terwijl FTPS gebruik maakt van een met SSL beveiligde verbinding (met behulp van TLS of Transport Layer Security) met certificaat.
FTPS is bekend onder verschillende namen: FTPES, FTP-SSL, S-FTP en FTP Secure. Het belangrijkste voor u om weten is dat uw FTP programma verbinding moet maken via het FTP protocol in combinatie met TLS.

Uw verbinding instellen in FileZilla

Als u een nieuwe FTP server wenst toe te voegen aan FileZilla dient u rekening te houden met volgende instellingen:

Server naam:

ftp.hosting.kinamo.be

Protocol:

Use explicit FTP over TLS if available

De poort is standaard 21, deze hoeft u niet op te geven.

Het logon type is Normal en als gebruikersnaam en wachtwoord geeft u de gebruikersnaam en wachtwoord op welke u van ons heeft ontvangen per e-mail.

Unknown certificate melding in FileZilla

Als u de eerste maal verbinding maakt met onze FTP server zal u een waarschuwing krijgen van FileZilla (zie onder, "Unknown Certificate"). Dit is normaal, FileZilla zal voor elk type certificaat - zelfs een commercieel - deze melding geven. U dient eenmalig het certificaat te aanvaarden.

Als uw verbinding correct verloopt, ziet u in het log venster volgende verschijnen:

Status: Resolving address of cluster-ftp.hosting.kinamo.be
Status: Connecting to 93.94.105.39:21...
Status: Connection established, waiting for welcome message...
Status: Initializing TLS...
<strong>Status: Verifying certificate...</strong>
<strong>Status: TLS connection established.</strong>
<strong>Status: Connected</strong>
Status: Retrieving directory listing...
Status: Verifying certificate...
Status: Directory listing of "/" successful

Mocht dit niet lukken dan kan dit eventueel te maken hebben met een firewall instelling aan uw zijde. FTP met TLS maakt immers gebruik van poort 21 en Passive FTP, in combinatie met een poort range van 30000 tot 31000 (TCP verkeer). Dit verkeer moet toegelaten zijn voor onze FTP server (IPv4 93.94.105.39).