Debian VMware

Score van 0 sterren, gebaseerd op 1 beoordelingen

mpt-statusd: detected non-optimal RAID status meldingen in log bestanden Debian op VMware

Laatste bijgewerkt: 11/02/2016

Wie een Debian OS heeft draaien op een VMware omgeving krijgt vaak een melding in de syslog:

Feb 11 10:26:40 host mpt-statusd: detected non-optimal RAID status

Van zodra Debian op een VMware ESXi host geplaatst is als virtuele machine gaat deze er van uit dat de onderliggende schijven in RAID staan en worden de RAID modules geïnstalleerd.

Het volstaat om de mpt-status service te stoppen en eventueel het pakket te verwijderen:

/etc/init.d/mpt-statusd stop
update-rc.d -f mpt-statusd remove

Verwijderen van het mpt-statusd pakket kan als volgt:

apt-get remove mpt-status

U bent nu van de melding verlost!