Een online vossenhol voor schrijver Danny De Vos

Wordpress website

 • Wordpress
 • CMS
 • Design & UX

Jeugdromans, schoollezingen en schrijfopleiding

Danny De Vos (1967) publiceerde in 2015 zijn eerste jeugdroman, ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’. Sindsdien heeft hij al meer dan 11 boeken geschreven. Naast lezingen in scholen en bibliotheken geeft Danny De Vos ook schrijfopleidingen.

Danny Devos 01
Danny Devos 02

De opdracht voor een nieuw online vossenhol

Eind 2019 vroeg Danny om eens een kijkje te nemen naar zijn vorige website. Zowel de inhoud als de opmaak beantwoordde niet meer aan zijn doelstellingen en wensen.
Het was tijd om zijn ‘Vossen’ (zo noemt Danny zijn boeken) onder te brengen in een nieuw online ‘vossenhol’.

Hij zocht een website waar die zowel zijn jonge lezertjes op een speels manier aanspreekt maar ook nog steeds zakelijk genoeg is om volwassenen en zelfs bedrijven aan te spreken voor zijn opleidingen zakelijk schrijven.

 • Danny De Vos
  Danny De Vos

  Bij Kinamo hadden ze meteen door wat ik nodig had. Dat kwam omdat ze eerst heel goed naar me luisterden. Straf, ze snapten me beter dan ik dat zelf deed.

  De website

  Bezoekers moeten op de website een overzicht vinden van alle boeken van Danny De Vos. Voor veel van zijn boeken kunnen kinderen en scholen extra lesmateriaal rond zijn boeken downloaden, leuke filmpjes ontdekken alsook luisteren naar zijn boeken als audioboeken.

  Een boek lezen is leuk. Een boek voorgelezen worden op een geanimeerde manier met zang en gitaar door Danny De Vos, dat is super leuk. In het onderdeel ‘lezingen’ kunnen bibliotheken en scholen de nodige informatie vinden om Danny te boeken voor een lezing.

  De website richt zich ook tot medewerkers en bedrijven die op zoek zijn naar een opleiding zakelijk schrijven.
  De deelnemers leren hoe ze dankzij een sterkere schrijfvaardigheid beter kunnen functioneren binnen een organisatie of een netwerk. De nadruk ligt op het belang van leesbaar zakelijk schrijven. De valkuilen en de leesbaarheidsprincipes komen in de opleiding uitgebreid aan bod.

  Omdat ook deze zakelijke doelgroep zich moest kunnen vinden op de website hebben we een evenwichtsoefening gedaan tussen het speelse aspect voor de jongere lezertjes en een juiste benadering van de bedrijfswereld.

  Voor de ontwikkeling van de website is er gekozen voor WordPress als CMS. Bezoekers kunnen via de website eenvoudig contact opnemen met Danny dankzij de opvallende contactblokken op de verschillende pagina’s en in de navigatie. De website is zo opgebouwd dat Danny zelf gemakkelijk nieuwe content zoals nieuwtjes en boeken kan toevoegen.

  Dannydevos small 01
  Dannydevos small 02
  Dannydevos small 03
  Heeft dit project uw interesse gewekt?

  Kom eens langs en ontdek hoe we ook voor u een leuke en tegelijk efficiente website kunnen realiseren.

  Kinamo

  Selecteer uw taal

  Alle talen: