Website Axis Group, HR advisor

Axis Group

 • Craft CMS
 • CMS
 • Design & UX
 • Web

De perfecte match vinden tussen werknemer en werkgever

Axis Group streeft ernaar om de perfecte match te vinden tussen werknemer en werkgever. Sinds 1996 helpen ze klanten met selectie & interim, executive search en outsourcing. Daar stopt het niet: Axis Advice ondersteunt bedrijven met advies rond personeelsbeheer, HR-processen en employer branding. Via Axis Learning beantwoorden ze aan de noden van bedrijven en kandidaten met het voorzien in sectorspecifieke training en opleidingen op maat. Het bedrijf heeft kantoren in Antwerpen, Brussel en Luxemburg.

Axis 01
Axis 02

De opdracht

Axis Group deed al vele jaren beroep op de diensten van Kinamo voor het beheer van onder andere de webserver. In 2020 breidde deze samenwerking zich verder uit met de ontwikkeling van een nieuwe website.

De hoofddoelstelling voor de nieuwe website was om ervoor te zorgen dat kandidaten snel de ideale job kunnen vinden en solliciteren. Een extra doelstelling is om bedrijven aan te trekken zodat ze met Axis willen samenwerken voor hun rekrutering. De website moest hiervoor op een overzichtelijke manier zowel het Axis merk als haar diensten tot leven brengen.

Van blauwdruk naar ontwikkeling

Op basis van een grondige analyse van de doelgroepen, noden en een wensenlijst van Axis Group, hebben we eerst de website in wireframes uitgewerkt. Deze schematische blauwdrukken tonen de structuur van de website zonder gedetailleerde grafische elementen. Op die manier is de maximale focus op het plaatsen van inhoud, functionaliteiten en navigatie-elementen die de bezoekers gaan helpen hun doelstellingen op de website te bereiken.

Na het vastleggen van de wireframes en op basis van de bestaande huisstijl hebben we een verfrissend design gemaakt.

Voor de ontwikkeling is er gekozen voor Craft CMS. De keuze voor dit CMS lag voor de hand gezien noden, technische uitdagingen en integraties.
Het krachtige en flexibele content managementsysteem is gebaseerd op een kwalitatieve code basis waardoor men met een gerust hart kan verder bouwen aan een website afgestemd op uw noden. Craft CMS is tegenstelling tot vele andere CMS oplossingen ook standaard meertalig, een absoluut pluspunt voor dit project.

Axis small 01 B
Axis small 02 B
Axis small 03 B

Achter de schermen

Dat een website vaak meer is dan een “voorkant” bewijst ook dit project. De Axis website zit dan ook boordevol met specifieke op maat ontwikkelde functionaliteit, perfect geïntegreerd met het Craft CMS. Enkele voorbeelden:

 • Vlotte koppeling tussen het Applicant Tracking System (ATS) en de website: consultants kunnen in het ATS systeem jobs ingeven en aanpassen. De jobs worden automatisch en onmiddellijk gepubliceerd op de website.
 • Gebruik van Artificiële Intelligentie: de job consultants geven in het ATS systeem een job in hun voorkeurstaal in. De website gaat automatisch dankzij een AI-integratie een kwalitatief hoogstaande vertaling aanbieden van de job in 3 talen.
 • Automatische job feeds: om haar bereik te vergroten adverteert Axis haar jobs ook op een aantal job kanalen.
 • Kinamo heeft een speciale uitbreiding in Craft CMS ontwikkeld waarmee Axis via de beheer interface op basis van filters zelf met enkele kliks een job feed kan aanmaken. Deze wordt uitgelezen door de verschillende job kanalen waardoor jobs automatisch op die websites verschijnen.
 • Reistijd berekening: kandidaten kunnen voor elke job nagaan hoe lang ze met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of te voet onderweg zouden zijn naar hun nieuwe werkgever.
 • Job alert: bezoekers worden op de hoogte gehouden als een nieuwe job beschikbaar wordt die beantwoord aan hun criteria.
 • Slimme job filters: aan de hand van slimme filters kunnen kandidaten eenvoudig zoeken op job inhoud en locatie maar ook op zaken zoals loonschaal en de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Snel en eenvoudig content beheren: in de gebruiksvriendelijke Craft CMS omgeving hebben we voor Axis een paginabouwer gemaakt waarmee ze zelf snel pagina’s kunnen opbouwen en content kunnen aanpassen.
Axis masonry square 01
Axis masonry square 02
Wil u meer halen uit uw website?

Van strakke ontwerpen tot gebruiksvriendelijke functionaliteiten, wij maken uw online dromen werkelijkheid. Neem vandaag nog contact met ons op en geef uw bedrijf de digitale boost die het verdient.

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: