Wat is een e-mail forward / forward adres ?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:31:56.
Categorie: E-mail

doorsturen

Per e-mail adres kan u 1 "forward" adres instellen.
Deze e-mail adressen verwijzen altijd door naar andere bestaande e-mail adressen.

Een forward adres is met andere woorden een extra e-mail adres waarvan de e-mail wordt afgeleverd op een e-mail adres van uw keuze.

Een voorbeeld:

Rik wil ook het e-mailadres rik@mijnbedrijf.be, maar wil geen nieuwe mailbox aanmaken of gebruiken dan het e-mail adres dat hij nu gebruikt (bv. rik@gmail.com).

Daarom heeft Rik een forward adres ingesteld: rik@mijnbedrijf.be stuurt mail door naar rik@gmail.com.
Zo krijgt Rik e-mails die verzonden worden naar rik@mijnbedrijf.be automatisch aan in de mailbox rik@gmail.com.

Wie bij zijn Kinamo hosting beschikt over e-mailadressen, beschikt automatisch over een onbeperkt aantal in te stellen e-mail forward adressen.

Gerelateerde artikels

Managed services in de kijker

Onze systeembeheerders hebben een paar schepen vol met containers met werk opgetild. (Ja, die woordspeling was expres, onder meer hierover)...