Knowledge base

Waarvoor dient een CAA DNS record?

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 16:31:29.
Categorie: Alles over SSL certificaten | Alles over domeinnamen

DNS

CAA (Certification Authority Authorization) DNS-records worden gebruikt om te controleren welke certificaatautoriteiten gemachtigd zijn om SSL-certificaten uit te geven voor een specifiek domein. Het is bedoeld om extra beveiliging te bieden.

Met een CAA-record kan je als domeineigenaar aangeven welke certificaatautoriteiten gemachtigd zijn om certificaten voor je domein uit te geven. Hier is een voorbeeld van een CAA-record:

voorbeeld.com. CAA 0 issue "ca.voorbeeld.net"

In dit voorbeeld is "voorbeeld.com" het domein waarvoor het CAA-record wordt ingesteld. "ca.voorbeeld.net" is de certificaatautoriteit die gemachtigd is om SSL-certificaten uit te geven voor het domein "voorbeeld.com".

Bij dit CAA-record geeft aan dat alleen de certificaatautoriteit "ca.voorbeeld.net" toestemming heeft om certificaten uit te geven voor het domein "voorbeeld.com". Andere certificaatautoriteiten worden dan niet toegestaan van het uitgeven van certificaten voor dit domein, zelfs als ze anders gemachtigd zouden zijn om dit te doen.

Het toevoegen van een CAA-record aan je DNS-zone biedt een extra beveiligingslaag en helpt voorkomen dat onbevoegde certificaatautoriteiten SSL-certificaten voor jouw domein te leveren. Het geeft je meer controle over wie gemachtigd is om SSL-certificaten voor jouw domein uit te geven.

Als je hulp nodig hebt bij het configureren van een CAA-record, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team. We helpen je graag verder.


Gerelateerde artikels

Wat is een SPF record?

Als je wil vermijden dat jouw verzonden mails in spam of junk mappen terecht komen bij de ontvanger voeg je...

Lees meer

Mails verstuurd naar gmail.com adressen komen niet toe bij de ontvanger

Berichten die verzonden worden naar een gmail.com adres komen niet toe bij de ontvanger. De verzender krijgt een foutmelding terug...

Lees meer

Wat is een DMARC DNS record?

Als het op verzenden van e-mail aankomt wordt u bij het instellen van domeinnamen vaak geconfronteerd met drie soorten DNS...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: