Knowledge base

Hoe wordt het dataverkeer van mijn server gemeten?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:27.
Categorie: Managed Servers

bandwidth datacenter

Hoe wordt bandbreedte gemeten?

Kinamo meet het verbruikte dataverkeer rechtstreeks op de switch poort waar uw server op werd aangesloten bij de installatie in ons datacenter. Wij meten zowel ingaand als uitgaand verkeer. Op maandelijkse basis kijken wij na of het door u verbruikte dataverkeer de toegelaten limiet niet overschreden heeft. Indien dit het geval is zal het extra verbruikte dataverkeer u op het einde van de maand aangerekend worden. U kan desgewenst voor de volgende maand bijkomend dataverkeer bestellen aan voordelig tarief.

Afhankelijk van uw bestelling wordt de bandbreedte aangerekend in werkelijk dataverbruik, uitgedrukt in Gigabytes, of in piekverbruik, uitgedrukt in Megabit per seconde.

Bij het meten van uw piekverbruik maken we gebruik van de 95ste percentiel methode, die standaard in de hostingwereld wordt gebruikt. De 5 procent hoogste verbruikspieken worden niet meegerekend. Zeldzame verbruikspieken leiden zodoende niet tot een meerkost.

Kan ik de gebruikte bandbreedte zelf nagaan?

U heeft ten allen tijde toegang tot de bandbreedte statistieken van uw server via de Kinamo selfcare website. Op de website kan u het werkelijke en het piekverbruik van uw server nagaan. De rode lijn op de grafieken geeft het 95ste percentiel weer. U kan op die manier eenvoudig nagaan of het voor u voordeliger uitkomt om uw verbruik in GB per maand of in Mbps te laten uitrekenen.


Gerelateerde artikels

Een SSL certificaat kopen? Wat is een SSL certificaat?

U heeft beslist om een SSL certificaat te kopen? Maar wat is een SSL certificaat? Waarom is dit belangrijk en...

Lees meer

SHA1, SHA2 en SHA256 SSL algoritmes

SHA is een wiskundig algoritme dat in SSL toegepast wordt om de geldigheid van de ondertekening van een certificaat te...

Lees meer

Waarom krijg ik een geel driehoekje te zien op een beveiligde website?

De gele gevarendriehoek krijgt u te zien als u een webpagina bezoekt die met SSL beveiligd is, maar waar Google...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: