Knowledge base

Wordt mijn e-mail adres beveiligd door een anti-virus oplossing?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:31:54.
Categorie: E-mail

security

Elk Kinamo e-mail adres dat dee uit maakt van e-mail hosting al dan niet binnen een hosting abonnement (met uitzondering van M365) maakt gratis gebruik van de uitstekende Kinamo SecureMail gateway anti-virus filters. Alle in- en uitgaande communicatie van en naar uw e-mail adres wordt onderworpen aan een strenge virus controle.

Krijg ik bericht van virus e-mails?

Als iemand u een virus probeert te sturen, wordt het virus door de anti-virus filter ogenblikkelijk verwijderd, en ontvangt u bericht dat uw correspondent u een geïnfecteerd bericht heeft trachten te sturen.

Een gelijkaardige procedure wordt gevolgd voor e-mail berichten die u zelf verzendt. U ontvangt in dat geval van de virusscanner bericht dat u een geïnfecteerd bericht heeft proberen te verzenden. Uw bestemmeling wordt niet op de hoogte gebracht, zodat u het virus kan verwijderen zonder dat uw correspondenten van een veiligheidslek op de hoogte worden gebracht.

Worden sommige attachments geblokkeerd?

Veiligheidshalve blokkeert de Kinamo SecureMail gateway eveneens e-mail berichten die onbetrouwbare attachments bevatten, zoals bijvoorbeeld uitvoerbare Windows bestanden die eindigen op .exe, .vbs of .bat. Aangezien dergelijke bestanden raar of zelden met goede bedoelingen verzonden worden, betekent dit voor u en uw correspondenten een extra beveiliging.

Als u toch uitvoerbare bestanden per e-mail moet ontvangen of verzenden, raden we u aan de extensie ervan te wijzigen naar een niet uitvoerbare extensie, zoals .test. Na het bestand te hebben gedownload kan u dan eenvoudig de oorspronkelijke extensie herstellen.

Kan ik Kinamo's Anti-Virus gebruiken zonder mijn mailboxes te hosten?

Ja. Wie geen gebruik maakt van een Kinamo e-mail adres kan nog steeds beroep doen op onze anti-virus filtering door gebruik te maken van onze Kinamo SecureMail gateway diensten. Mails voor uw domein bestemd worden eerst naar onze SecureMail gateway gerouteerd en gefilterd, alvorens naar hun eindbestemming gestuurd te worden.


Gerelateerde artikels

Apache - SSL 2.0, SSL 3.0 uitschakelen en kiezen voor een moderne veilige SSL-configuratie

Dit artikel laat zien hoe je de protocollen SSL 2.0, SSL 3.0 en oudere TLS-versies kunt uitschakelen op je Apache...

Lees meer

Wat is een SPF record?

Als je wil vermijden dat jouw verzonden mails in spam of junk mappen terecht komen bij de ontvanger voeg je...

Lees meer

Mails verstuurd naar gmail.com adressen komen niet toe bij de ontvanger

Berichten die verzonden worden naar een gmail.com adres komen niet toe bij de ontvanger. De verzender krijgt een foutmelding terug...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: