Knowledge base

Wat is het verschil tussen virtual private server hosting en cloud server hosting?

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:13:53.
Categorie: Cloud servers

Cloud Servers Virtuele Servers

Een VPS, wat is dat?

Aangezien VPN staat voor "Virtual Private Network" kan u allicht al raden dat een VPS staat voor "Virtual Private Server". Het is echter een beetje een achterhaald begrip: met de evolutie van cloud services, server virtualisatie en container services mogen we er gerust van uit gaan dat een virtual private server of vps in vele gevallen hetzelfde is als een "cloud server".

De verschillen zitten hem eerder op marketing-technisch vlak: welk soort server heeft al dan niet inbegrepen diensten. Als we bij Kinamo praten over een "vps" dan gaat het vaak om een goedkoper aanbod waarbij prijs primeert over kwaliteit. Daarom bieden wij ook niet de klassieke "cheap virtual server" oplossing aan. Onze cloud server oplossingen bestaan inderdaad uit een "virtuele server" maar worden aangevuld met bijkomende diensten die zorgen voor maximale uptime garanties en prestaties.

Een Kinamo Cloud server

De "cloud server hosting" zoals Kinamo deze plaatst in zijn aanbod situeert zich qua dienstverlening boven dedicated server hosting. Cloud servers bieden hogere uptime garanties en schaalbaarheid die binnen een dedicated server oplossing moeilijker te realiseren zijn.

Cloud servers gegevens worden bewaard op het Kinamo SAN (Storage Area Network), waardoor een hogere snelheid en beschikbaarheid van het platform kan gegarandeerd worden. Cloud servers draaien ook in een redundante cluster omgeving welke een hoge-beschikbaarheid aanbied. In geval van hardware problemen zal de server gewoon blijven verder draaien.


Gerelateerde artikels

Kinamo mail server instellingen (mail server cheat sheet)

Volgend artikel geeft de basis instellingen en server namen (domeinnamen) weer voor de Kinamo mail infrastructuur. Aan de hand van...

Lees meer

Instellen van een automatische SPAM filter met de Kinamo Webmail client

Volgend artikel legt uit hoe u een speciale filter kan aanmaken die automatisch SPAM berichten in een daartoe bestemde map...

Lees meer

Een SSL certificaat kopen? Wat is een SSL certificaat?

U heeft beslist om een SSL certificaat te kopen? Maar wat is een SSL certificaat? Waarom is dit belangrijk en...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: