Knowledge base

Kan ik mijn .be domeinnaam naar Kinamo verhuizen (domeinnaam transfer) ?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:31:43.
Categorie: Alles over domeinnamen

domeinnamen .be

U kan uw .be domeinnaam verhuizen naar Kinamo enkel en alleen als u de licentienemer of eigenaar bent van de domeinnaam. Als u de eigenaar bent, volstaat het om ons uw domeinnaam door te geven. Wij starten de procedure voor "transfer" van uw domeinnaam.

U zal een aanvraag tot transfer ontvangen op het e-mail adres welke gebruikt werd voor de initiële registratie van uw domeinnaam. Vraag aan uw huidige registrar om door te geven naar welk adres dit wordt verzonden, zo vermijdt u eventuele vertraging bij het verhuizen van uw domeinnaam.

Als het e-mail adres niet langer geldig is wil dit niet zeggen dat u de domeinnaam niet kan verhuizen. DNS.be heeft een specifieke procedure voor dergelijke gevallen. De officiële eigenaar of licentienemer dient dan een fax te verzenden naar DNS.be, voorzien van een handtekening met aanvraag voor de transfer. Na de transfer kunnen wij uw gegevens corrigeren.

Opgelet: als u niet de eigenaar bent van de domeinnaam maar u heeft een overeenkomst met de huidige eigenaar om de domeinnaam over te nemen, kan u beroep doen op de "trade" procedure. In dit geval vraagt Kinamo een "trade" aan van uw domeinnaam. De huidige eigenaar zal via e-mail een aanvraag tot overdracht van de domeinnaam krijgen. U zal als nieuwe eigenaar een bevestiging tot overdracht krijgen. Van zodra beide partijen akkoord gaan bent u de nieuwe eigenaar van de domeinnaam.

In sommige gevallen kan het zijn dat de huidige eigenaar niet langer bereikbaar is maar u wel beroep heeft gedaan op zijn/haar diensten voor de registratie van uw domeinnaam. In dat geval rest slechts een procedure, namelijk contact opnemen met DNS.be en kijken of er via legale procedures een overdracht kan plaatsvinden.


Gerelateerde artikels

Een SSL certificaat kopen? Wat is een SSL certificaat?

U heeft beslist om een SSL certificaat te kopen? Maar wat is een SSL certificaat? Waarom is dit belangrijk en...

Lees meer

SHA1, SHA2 en SHA256 SSL algoritmes

SHA is een wiskundig algoritme dat in SSL toegepast wordt om de geldigheid van de ondertekening van een certificaat te...

Lees meer

Waarom krijg ik een geel driehoekje te zien op een beveiligde website?

De gele gevarendriehoek krijgt u te zien als u een webpagina bezoekt die met SSL beveiligd is, maar waar Google...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: