Knowledge base

Hoe vernieuw ik de registratie van mijn domeinnaam?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:31:43.
Categorie: Alles over domeinnamen

domeinnamen

Na een domeinnaam registratie, 'huurt' u deze domeinnaam voor een bepaalde periode, meestal is dit per jaar. Elk jaar dient u aan te geven of u de domeinnaam wenst te behouden, of opnieuw vrij wenst te geven.
Kinamo verlengt automatisch uw domeinnaam registratie. U ontvangt twee maanden voor de vervaldag van uw domein een verwittiging via e-mail met de melding dat de vervaldag van uw domeinnaam nadert.

U heeft twee weken tijd om uw domeinnaam registratie te annuleren. Als u niet ingaat op deze annulatie ontvangt u 6 weken voor de vervaldag van uw domeinnaam een schriftelijke factuur.

Als u vergeet de factuur te betalen binnen de betalingstermijn wordt uw domeinnaam op 'on hold' geplaatst (in quarantaine).
Dit wil zeggen dat uw website en e-mail verkeer vanaf dan niet meer functioneren.

Uw domein zal 40 dagen in quarantaine geplaatst worden. U kan alsnog verzoeken om uw domein opnieuw te activeren. Dit brengt een extra activatie kost met zich mee.

Als u uw domein niet wenst te heractiveren zal u na de quarantaine periode opnieuw kunnen beschikken over uw domeinnaam. U zal wel nog steeds het normale verschuldigde bedrag aan Kinamo moeten te betalen.

Deze procedure is typisch van toepassing op .be domeinnamen maar een gelijkaardige werkwijze wordt gehanteerd voor andere domeinnaam extensies.

Opgelet: uw domeinnaam wordt niet "automatisch" stopgezet als u uw factuur niet betaald. U moet zélf aangeven dat u de domeinnaam niet langer wenst te behouden, zo niet blijft het openstaande bedrag te betalen!


Gerelateerde artikels

Een SSL certificaat kopen? Wat is een SSL certificaat?

U heeft beslist om een SSL certificaat te kopen? Maar wat is een SSL certificaat? Waarom is dit belangrijk en...

Lees meer

SHA1, SHA2 en SHA256 SSL algoritmes

SHA is een wiskundig algoritme dat in SSL toegepast wordt om de geldigheid van de ondertekening van een certificaat te...

Lees meer

Waarom krijg ik een geel driehoekje te zien op een beveiligde website?

De gele gevarendriehoek krijgt u te zien als u een webpagina bezoekt die met SSL beveiligd is, maar waar Google...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: