Knowledge base

Hoe verbind ik meerdere domeinnamen aan één website?

Laatst bijgewerkt op 7 sep. 2023 15:06:05.
Categorie: Alles over domeinnamen

domeinnamen

Bij het beheren van een website kunnen zich momenten voordoen waarop je overweegt meerdere domeinnamen aan dezelfde website te koppelen. Dit is niet alleen mogelijk, maar is ook een strategie die vaak wordt ingezet om de online aanwezigheid te versterken. In dit artikel gaan we dieper in op waarom en hoe je meerdere domeinnamen kunt verbinden met één website en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Waarom meerdere domeinnamen?

Het koppelen van meerdere domeinnamen aan één website biedt diverse voordelen. Je kan een breder publiek aanspreken, het gebruik van verschillende domeinnamen kan relevant zijn voor specifieke zoekwoorden, doelgroepen of regio's... Dit resulteert in het aantrekken van meer potentiële bezoekers.

Beter toegankelijk

Stel je voor dat jouw bedrijf zowel een .com als een .net domein heeft. Door beide domeinnamen aan dezelfde website te koppelen kunnen bezoekers jouw site bereiken ongeacht welke domeinextensie ze invoeren. Dit zorgt voor een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring voor jouw bezoekers.

Verbeterde zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Het gebruik van specifieke domeinnamen die relevant zijn voor jouw branche of doelgroep kan bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines beschouwen domeinnamen als een factor bij het bepalen van de relevantie van een website. Hierdoor kun je een betere zichtbaarheid in zoekresultaten bereiken. Zo kan je met een .be domein meer Belgische gebruikers bereiken.

Hoe koppel je een domeinnaam

Het proces van het koppelen van meerdere domeinnamen aan één website wordt gedeeltelijk beheerd via de DNS-instellingen. Hier kun je domeinverwijzingen instellen, waardoor alle ingevoerde domeinnamen naar dezelfde website leiden. Dit betekent dat ongeacht welke domeinnaam bezoekers invoeren, ze naar dezelfde locatie worden doorverwezen.

Daarnaast moeten de domeinnamen ook opgevangen worden op de website hosting. Je kan immers wel een domeinnaam naar een server laten verwijzen door een DNS instelling in te geven, maar als die server zelf niet weet wat hij met de aanvraag (request) op die domeinnaam moet doen, dan zal de bezoeker niet de gewenste site/pagina zien.

Conclusie

Het verbinden van meerdere domeinnamen aan dezelfde website is een slimme strategie om jouw online aanwezigheid te vergroten en de navigatie voor bezoekers te vereenvoudigen. Je zal een breder publiek aanspreken en de SEO van de website verbeteren.

Indien dit iets is wat je graag zou willen, of als je al over twee domeinen beschikt, neem dan contact op met onze support.
Wij helpen je graag met het configureren van alles!


Gerelateerde artikels

Wat is een SPF record?

Als je wil vermijden dat jouw verzonden mails in spam of junk mappen terecht komen bij de ontvanger voeg je...

Lees meer

Mails verstuurd naar gmail.com adressen komen niet toe bij de ontvanger

Berichten die verzonden worden naar een gmail.com adres komen niet toe bij de ontvanger. De verzender krijgt een foutmelding terug...

Lees meer

Wat is een DMARC DNS record?

Als het op verzenden van e-mail aankomt wordt u bij het instellen van domeinnamen vaak geconfronteerd met drie soorten DNS...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: