DNS

Help ons door dit artikel te beoordelen!

Score van 4 sterren, gebaseerd op 2 beoordelingen

Wat is een SRV record?

Laatste bijgewerkt: 14/01/2016

Een SRV record is een geavanceerd type DNS record welke u toelaat bepaalde services op te geven die uw domeinnaam aanbiedt. Gebruik een SRV record als een bepaalde toepassing of software deze nodig heeft.

U kan bijvoorbeeld aanduiden dat uw domeinnaam FTP toegang heeft. U kan een CNAME gebruiken om een subdomein aan te maken, maar dit zou enkel de gebruikers informeren van het adres van de FTP server. Een SRV record geeft bijkomende volgende informatie:

• De service naam (bvb. _ftp)
  • Het protocol (bvb. _tcp)
  • Het poortnummer van deze service (bvb. 21)
  • De prioriteit (een nummer welke doorgeeft welke record moet gekozen worden indien u verschillende SRV records heeft)
  • Het gewicht (een ander nummer dat doorgeeft welke records frequenter moeten gebruikt worden indien er andere SRV records zijn met dezelfde naam en protocol)