Tags voor dit FAQ item:
quarantaine hernieuwing

In welke mate heeft dit artikel uw vraag beantwoordt?

Score van 5 sterren, gebaseerd op 1 beoordelingen

Hoe vernieuw ik de registratie van mijn domeinnaam?

Laatste bijgewerkt: 13/01/2016

Na een domeinnaam registratie, 'huurt' u deze domeinnaam voor een bepaalde periode, meestal is dit per jaar. Elk jaar dient u aan te geven of u de domeinnaam wenst te behouden, of opnieuw vrij wenst te geven.
Kinamo verlengt automatisch uw domeinnaam registratie. U ontvangt twee maanden voor de vervaldag van uw domein een verwittiging via e-mail met de melding dat de vervaldag van uw domeinnaam nadert.

U heeft twee weken tijd om uw domeinnaam registratie te annuleren. Indien u niet ingaat op deze annulatie ontvangt u 6 weken voor de vervaldag van uw domeinnaam een schriftelijke factuur.

Indien u vergeet de factuur te voldoen binnen de betalingstermijn wordt uw domeinnaam op 'on hold' geplaatst (in quarantaine).
Dit wil zeggen dat uw website en e-mail verkeer vanaf dan niet meer functioneren.

Uw domein zal 40 dagen in quarantaine geplaatst worden. U kan alsnog verzoeken om uw domein opnieuw te activeren. Dit brengt een extra activatie kost van 50 euro met zich mee.

Indien u uw domein niet wenst te heractiveren zal u na de quarantaine periode opnieuw kunnen beschikken over uw domeinnaam. U dient wel het normale verschuldigde bedrag aan Kinamo te betalen. Deze procedure is typisch van toepassing op .be domeinnamen maar een gelijkaardige werkwijze wordt gehanteerd voor andere domeinnaam extensies.