PHP Sendmail

Geef als eerste je beoordeling!

Correct instellen van From: sender address via PHP

Laatste bijgewerkt: 19/01/2016

Een gekend probleem bij verzenden van e-mails via webservers is het From: adres dat de default naam van de webserver mee overneemt. Dit kan enkele problemen veroorzaken: de mails komen niet aan, bij een reply van de ontvanger antwoord deze op een mailbox die niet bestaat of amper gechecked wordt en laatste niet onbelangrijke feit: bounces komen of bij ons terecht, of verdwijnen in de eeuwige bitbucket.

In PHP is dit nochthans eenvoudig op te lossen, de PHP mail functie heeft een extra parameter die men kan toevoegen:

<?php

mail('nobody@yourdomain.com', 'subject', 'message', null, '-f from@yourdomain.com');

?>

De laatste parameter ' -f ' laat u toe om het From: adres door te geven aan de sendmail functie op de Linux server.