Cron Debian Linux Logging setup

In welke mate heeft dit artikel uw vraag beantwoordt?

Score van 3 sterren, gebaseerd op 2 beoordelingen

Hoe logging voor de cron daemon activeren op Debian

Laatste bijgewerkt: 13/01/2016

Een default Debian installatie zal de berichten uit de cron daemon in de syslog plaatsen ( te vinden in /var/log/syslog ).

De locatie van de cron log entries is te wijzigen. Hiervoor dient u de het /etc/rsyslog.conf bestand aan te passen.

vi /etc/rsyslog.conf

In het bestand zal u volgende lijn vinden:

#cron.*                     -/var/log/cron

Het volstaat op deze lijn uit te commenten (# weghalen) en het rsyslog.conf bestand te bewaren.
Vervolgens moet u de rsyslog daemon herstarten:

service rsyslog restart

Na de herstart van de rsyslog daemon zullen crontab log entries voortaan in het /var/log/cron.log bestand komen.