Netwerk en infrastructuur

Datacenters

De Kinamo datacenter infrastructuur is ondergebracht in verschillende datacentra (Interxion, Mobistar) in Brussel. Kinamo beschikt over een volledig ontdubbeld fiber netwerk en maakt gebruik van high-end Juniper routing equipment en Cisco switch technologie.

De moderne infrastructuur de datacentra zijn uitgerust met een ontdubbeld stroomcircuit (A + B feed) en maken voor stroom backup gebruik van UPS (Uninterruptible Power Supplies), battery backup rooms en dieselgeneratoren. De volledige stroomnet infrastructuur wordt op regelmatige tijdstippen getest.

Alle server, netwerk en routingapparatuur bij Kinamo is voorzien van ontdubbelde, redundante voedingen aangesloten op elke feed zodat ook intern op het KInamo netwerk een gegarandeerde stroomvoorziening aanwezig is.

IP connectiviteit

Wij beschikken over een eigen AS (Autonomous System) nummer en zijn geregistreerde RIPE (Réseaux IP Européens) member. Het Kinamo netwerk is redundant opgebouwd en maakt gebruik van een dual high-end Juniper router setup. Het Kinamo netwerk is IPv6 ready en wordt tevens gebruikt als mirror voor diverse open source repositories.

Vanzelfsprekend is ons netwerk met de uiterste zorg uitgebouwd wat staat voor een snelle, permanente en gegarandeerde verbinding naar internet toe. De beveiligde professionele infrastructuur zorgt voor de nodige garanties naar de toekomst toe.

Intern verkeer op het Kinamo netwerk is volledig gratis en onbeperkt (het out of band netwerk). Publieke verbindingen - naar Internet toe - lopen over gigabit verbindingen en kennen geen fysieke beperkingen, zowel op onze dedicated server, cloud server als virtuele server infrastructuur. Enkel het effectief verbruikte dataverkeer wordt in rekening genomen.

Topologie

De Kinamo routers zijn via redundante uplinks verbonden aan verschillende netwerkoperatoren. De Juniper routers bepalen via BGP het optimale pad naar Internet toe en zorgen te allen tijde voor een optimale connectiviteit. Via optical fiber kabels zijn de routers gekoppeld aan dubbel opgestelde Cisco enterprise switches, het Kinamo backbone netwerk. Vandaar gaat het over het distributie netwerk naar het access netwerk, waar onze klanten gekoppeld worden.

Het access netwerk herbergt de gigabit ethernet aansluitingen voor rack housing klanten. Elke Kinamo klant ontvangt twee uplinks binnen een eigen beveiligd VLAN ( Virtual LAN ) zodat de toegewezen IP adres range als een standalone netwerk kan beschouwd worden, zonder invloed van andere configuraties en dus andere klanten van Kinamo.

Via VRRP ( Virtual Router Redundancy Protocol ) zorgt Kinamo voor twee redundante uplinks met één IP adres. VRRP zorgt ervoor dat de connectiviteit via de juiste uplink gegarandeerd is.

Het beveiligde VLAN en gebruik van VRRP garanderen bovenop het reeds redundant opgestelde netwerk een extra connectiviteit en beveiligings-garantie.

Netwerk Beveiliging

De Kinamo server klanten worden aangesloten op de access layer binnen het Kinamo netwerk.

Een Cisco based firewall setup in een redundante active/standby modus zorgt voor een permanente firewall beveiliging en beveiligde VPN toegang tot het Kinamo distributie netwerk. De stand-by unit neemt automatisch over als de active unit om een niet correcte reden offline gaat. De firewall zorgt voor het tegengaan van ongewenste indringers, netwerk attacks en het actief afschermen van servers.

De access switches - vanzelfsprekend redundant aangesloten op de firewalls - herbergen de aansluitingen voor onze server klanten. Elke klant ontvangt twee ethernet aansluitingen. Via link aggregation ( NIC bonding ) zorgt Kinamo voor een redundante connectie tot bij de fysieke netwerk interface van server.

Bij uitbreiding en beheer van het Kinamo netwerk wordt bewust gekozen voor Cisco en Juniper netwerkoplossingen: kwaliteit en betrouwbaarheid vormen twee belangrijke peilers voor onze infrastructuur.

Op die wijze kan Kinamo u een redundante, flexibele en performante connectiviteit garanderen!