Wordt mijn server of verbinding gemonitored?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:26.
Categorie: Managed Servers

Cloud Servers Dedicated Servers managed hosting Virtuele Servers

Elke dedicated server of server housing wordt gemonitored door het Kinamo monitoring systeem.

Standaard vinden volgende basis controles voor elke dedicated server of co-locatie elke minuut plaats:

• Is de server beschikbaar via een PING commando;
  • Is de HTTP service beschikbaar;
  • Is de FTP service beschikbaar;
  • Is de SMTP service beschikbaar;
  • Zijn Remote Desktop en VNC beschikbaar;
  • Indien het om Linux gaat, is de SSH service beschikbaar;

Voor elke controle is een prioriteit opgegeven. Er zal onmiddellijk een verwittiging naar onze systeembeheerder verzonden worden indien een server niet reageert op een PING commando.

Mocht echter een HTTP service een timeout geven dan genereert dit een waarschuwing, pas na een tweede controle zal het Kinamo monitoring systeem bepalen of de service al dan niet onbeschikbaar is, of het dan wel om een korte onderbreking ging (een timeout, soms te wijten aan een hoge CPU load bijvoorbeeld).
Voor onze IP services en housing klanten wordt de uplink van onze core switches naar het rack gemonitored.
Naast controle van deze basis services gebeuren er op de Kinamo dedicated servers en co-located servers nog tal van andere controles via SNMP (Simple Network Messaging Protocol) waaronder belasting van de processor (CPU load), beschikbare ruimte op de harde schijf, gebruik van het geheugen op de server, temperatuur van de processor, beschikbaarheid van bijkomende software services enz.

Ook het meten van netwerkverkeer dat op beide netwerk interfaces verbruikt wordt gebeurt door het monitoring systeem. Zo heeft Kinamo en u als klant steeds een duidelijk beeld over de bandbreedte die uw dedicated server of co-located server nodig heeft.

Als dedicated server klant kan u - volgens de door uw gekozen Service Level Agreement formule - mee opgenomen worden in het monitoring systeem voor uw machine, zodat u in geval van ernstige problemen verwittigd wordt.

Kinamo kan indien gewenst specifieke services laten opnemen in het monitoring systeem zodat ook andere toepassingen nauwlettend kunnen opgevolgd worden.