Wordpress blijft vragen naar FTP gegevens tijdens de update

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:13:54.
Categorie: Alles over webhosting | Webhosting instellingen

PHP Wordpress

Soms kan het zijn dat Wordpress tijdens een automatisch update blijft vragen naar de FTP gegevens van uw Kinamo website hosting.

Dit heeft meestal te maken met gewijzigde rechten op de Wordpress mappen in uw hosting abonnement. Dit heeft vaak te maken met Wordpress die niet rechtstreeks kan schrijven in de /wp-content map.
U kan Wordpress "verplichten" om niet via FTP te gaan updaten.

U kan kiezen om de FTP gegevens in te vullen, Wordpress zal deze onthouden, maar op het Kinamo webhosting platform raden we toch aan om op een andere manier Wordpress te gaan updaten. U kan ook de rechten op de /wp-content map aanpassen via de FTP client en deze op 775 zetten in plaats van de standaard 755 en 644 rechten.

De eenvoudiger manier: update methode bepalen in het wp-config bestand

Het eenvoudigste is echter het wp-config.php bestand aanpassen en via een constante variabele FS_METHOD de update methode bepalen.

Open het wp-config.php bestand in de Wordpress root map op uw hosting:

Voeg onderaan volgende code toe:

define('FS_METHOD','direct');

Bewaar het bestand, uploaden, en probeer de update opnieuw!