Tags voor dit FAQ item:
colocation managed hosting server housing

In welke mate heeft dit artikel uw vraag beantwoordt?

Score van 2 sterren, gebaseerd op 4 beoordelingen

Wat is het verschil tussen server housing en hosting?

Laatste bijgewerkt: 27/04/2016

Server housing of server colocatie wil zeggen dat u zelf over een server beschikt - u bent eigenaar van de hardware - en u deze in een datacenter wil plaatsen.
Het hosting bedrijf - Kinamo in dit geval - staat in voor het leveren van de elektriciteit, koeling (airco), en connectiviteit met het Internet voor uw server. U bent zelf verantwoordelijk voor de server hardware en software.

Managed server hosting of dedicated server hosting wil zeggen dat u gebruik maakt van een server welke u 'huurt' voor een maandelijks bedrag.
Deze dedicated server hosting heeft als grote voordeel dat de volledige infrastructuur en het volledige beheer van de server (zowel op hardware als software vlak) voor rekening van Kinamo is. U kan u met andere woorden volledig concentreren op de toepassingen die op uw server draaien, Kinamo beheert uw server en zorgt ervoor dat deze steeds beschikbaar is.

Soms wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen dedicated server hosting en managed dedicated server hosting, waarbij 'gewone' dedicated server hosting een beperkte ondersteuning heeft - en vaak goedkoper is - dan 'managed' dedicated server hosting.
Kinamo biedt enkel en alleen managed server hosting aan, daar wij van mening zijn dat een server hosting steeds met een degelijke ondersteuning moet komen.

Meer over Kinamo's managed dedicated server en server housing aanbod vindt u op de respectievelijke pagina's.