Tags voor dit FAQ item:
BGP

In welke mate heeft dit artikel uw vraag beantwoordt?

Geef als eerste je beoordeling!

Wat is het AS (Autonomous System) nummer van het Kinamo netwerk?

Laatste bijgewerkt: 14/01/2016

Een AS (autonomous system) nummer is een identificatienummer dat door de beheerders van IP-adressen zoals RIPE wordt toegekend aan organisaties die over een onafhankelijk netwerk beschikken. Om een AS nummer te bekomen is men verplicht om over minstens twee onafhankelijke verbindingen naar Internet te beschikken, en infrastructuur op te zetten die toelaat om over Internet te routeren via het BGP protocol.

RIPE (Réseaux IP Européens), de organisatie die de IP adressen beheert in Europa heeft ons het AS nummer 44806 toegewezen. De AS nummers laten de netwerkbeheerders toe om vrij met andere netwerk operatoren te verbinden.

Omdat Kinamo beschikt over een autonoom netwerk, kunnen we vrij onze uplink leveranciers kiezen, wat op haar beurt als voordeel heeft voor onze klanten dat wij betere tarieven op bandbreedte kunnen aanbieden en een beter kwaliteitsnetwerk kunnen uitbouwen.

Een AS nummer mag dan geen synoniem zijn voor kwaliteit, maar het garandeert wel kennis van zaken van het bedrijf, gezien de stringente eisen rond redundantie en infrastructuur die aan de toekenning voorafgaan.

Als autonoom netwerk kan Kinamo u ook van de nodige IP adressen voorzien, of het over PA adressen (provider aggregated) of PI adressen (provider independent) gaat. Deze laatste laten u toe om bij een verhuis naar een andere netwerkoperator uw eigen IP adressen te verhuizen.

De Robtex website houdt een database bij van alle AS nummers op Internet en hun routing informatie. Details over het AS 44806 netwerk kan u opvragen op https://www.robtex.com/as/as44806.html.