Tags voor dit FAQ item:
housing rackspace

Help ons door dit artikel te beoordelen!

Score van 0 sterren, gebaseerd op 1 beoordelingen

Wat is een rack unit ( 1U of 1RU )?

Laatste bijgewerkt: 02/03/2016

Een rack unit of een U is de standaardmaat voor servers en andere netwerkapparatuur die in 19 inch server racks worden geplaatst. Deze racks bieden plaats aan apparatuur van 19" breed ( hetzij 482.6 mm ), en hebben een variabele hoogte, die uitgedrukt wordt in rack units. 1U is 1.75", hetzij 44,45 mm.

De hoogte van een full rack varieert naargelang de fabrikant tussen de 40U en de 46U. De racks van Kinamo 46U hoog, wat betekent dat u er 46 servers van 1U hoog in kan onderbrengen, of equivalente netwerkapparatuur. Ze zijn tevens 1m diep en 80 cm breed, zodat moderne, omvangrijke servers er probleemloos onderkomen vinden. De kwart racks van Kinamo kunnen 11U aan apparatuur behuizen, de halve racks 22U.

Voor meer informatie over colocatie van één of meerdere servers in één van onze datacenters, InterXion Brussel of Mobistar Brussel, kan u terecht op de server housing pagina.

Wenst u daarentegen een 1/4 rack, een 1/2 rack of een full rack af te nemen, dan verwijzen we u naar de rackspace pagina.