Wat is een rack unit ( 1U of 1RU )?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:24.
Categorie:

housing rackspace

Wat is 1U of één rack unit?

Een rack unit of één U is de standaardmaat voor servers en andere netwerkapparatuur die in 19 inch server racks worden geplaatst.
Deze racks bieden plaats aan apparatuur van 19" breed ( hetzij 482.6 mm ), en hebben een variabele hoogte, die uitgedrukt wordt in rack units. 1U is 1.75", hetzij 44,45 mm.

Hoe hoog is een server rack?

De hoogte van een full rack varieert naargelang de fabrikant tussen de 40U en de 46U.
De racks van Kinamo 46U hoog, wat betekent dat u er 46 servers van 1U hoog in kan onderbrengen, of equivalente netwerkapparatuur.
Ze zijn tevens 1m diep en 80 cm breed, zodat moderne, omvangrijke servers er probleemloos onderkomen vinden. De kwart racks van Kinamo kunnen 11U aan apparatuur behuizen, de halve racks 22U.

Waar een 1U server housen?

Voor meer informatie over colocatie van één of meerdere servers in één van onze datacenters, InterXion Brussels of Orange Brussels, kan u terecht op de server housing pagina.

Waar vind ik rackspace?

Wenst u daarentegen een 1/4 rack, een 1/2 rack of een full rack af te nemen, dan verwijzen we u naar de rackspace pagina.