DNS IPv6

In welke mate heeft dit artikel uw vraag beantwoordt?

Score van 5 sterren, gebaseerd op 3 beoordelingen

Wat is een AAAA record?

Laatste bijgewerkt: 14/01/2016

Een AAAA DNS record (address record) is de vertaalt een hostname naar een IPv6 adres, net zoals een A DNS record een hostname vertaalt naar een IPv4 adres.

U kan bijvoorbeeld een AAAA record aanmaken voor hostnaam "www" naar IP adres 2a00:1140:0200:0000::17 zodat www.uwdomeinnaam.be verwijst naar de server op IPv6 adres 2a00:1140:0200:0000::17.

Het Kinamo netwerk is volledig bereikbaar op IPv6, en u hoeft standaard geen enkele DNS wijziging aan te brengen om uw website bereikbaar te maken via IPv6