IMAP POP3 SMTP

In welke mate heeft dit artikel uw vraag beantwoordt?

Score van 3 sterren, gebaseerd op 2 beoordelingen

Welke inkomende en uitgaande mailserver moet ik opgeven voor mijn e-mail adres, gehost bij Kinamo?

Laatste bijgewerkt: 11/02/2016

Het volgende artikel legt u uit welke inkomende (IMAP / POP3) en uitgaande server (SMTP) u moet opgeven als u gebruik maakt van een e-mail adres op de Kinamo hosting infrastructuur. Dit artikel is van toepassing op klanten die gebruik maken van Kinamo shared hosting, server hosting, cloud hosting of server hosting met e-mail adressen.

Uw e-mail adres kan ingesteld worden als IMAP account of POP3 account.

Als u uw e-mail account instelt als IMAP account blijven de e-mail berichten steeds op de server.
Concreet wil dit zeggen dat u elke device moet instellen met een IMAP account, zo kan u dezelfde mailbox raadplegen op zowel desktop, smartphone, tablet en webmail zonder dat deze van de server worden gehaald.
Let wel op: de ruimte van uw IMAP mailbox is beperkt, regelmatig onnodige e-mail berichten verwijderen is dus de boodschap!

Als u uw e-mail account instelt als een POP3 account worden de e-mail berichten steeds van de server verwijdert, dit bij elke controle op nieuwe berichten.
Als u dus via een desktop computer uw berichten raadpleegt in uw e-mail programma en vervolgens op uw tablet gaat kijken - of via de webmail van Kinamo - zal de mailbox leeg zijn: de berichten werden immers door het e-mail programma van uw desktop computer gedownload.

U kan volgende instellingen gebruiken voor inkomende e-mail:

Account type (protocol): IMAP of POP3

Inkomende mailserver:  in.kinamo.be

Gebruikersnaam:        uw volledige e-mail adres, bvb. uwnaam@uwdomein.be
Wachtwoord:            uw wachtwoord

Beveiliging:           SSL (STARTTLS functioneert ook)
Poort: 993 (IMAP), 995 (POP3)

Voor volledige informatie over de uitgaande mailserver (SMTP) verwijzen wij u graag door naar ons artikel over de uitgaande mailserver.

U kan gebruik maken van volgende standaard instellingen:

Uitgaande mailserver (SMTP): out.kinamo.be

Poort: 587
Verbinding: SSL

Authenticatie: normaal wachtwoord (specifiek iOS, MD5 - Challenge Response kan ook)

Gebruikersnaam: uw e-mail adres
Wachtwoord: uw wachtwoord van uw e-mail adres