Nieuw online vossenhol voor schrijver Danny De Vos

Terug naar nieuws

Gepubliceerd op 26 jan. 2024.

2020 show clients danny HP

Aan het einde van de zomer van 2019 vroeg kinder- en jeugdboekenschrijver Danny De Vos om eens een kijkje te nemen naar zijn website. Zowel de inhoud als de opmaak beantwoordde niet meer aan zijn doelstellingen en wensen.
Het was tijd om zijn ‘Vossen’ (zo noemt Danny zijn boeken) onder te brengen in een nieuw online ‘vossenhol’.

De website richt zich zowel tot jonge lezertjes als volwassenen en zelfs bedrijven.
Die drie doelgroepen moesten we samenbrengen aan de hand van een speels maar nog steeds zakelijk design.

Bij Kinamo hadden ze meteen door wat ik nodig had. Dat kwam omdat ze eerst heel goed naar me luisterden. Straf, ze snapten me beter dan ik dat zelf deed.'

— Danny De Vos

Boeken

In 2015 publiceerde Danny zijn eerste jeugdroman: ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’. Op het moment dat we dit artikel schrijven heeft hij net zijn 11e boek uit: ‘De onbekende’.
De website biedt een overzicht van alle boeken met telkens hun korte inhoud.
Bezoekers vinden op de pagina’s van de boeken ook nog heel wat leuke extra’s zoals filmpjes met lezingen en lesmappen voor leerlingen en leerkrachten die de boeken willen gebruiken in de klas.

Wil je na het ontdekken van een boek het ook effectief bestellen? Op elke pagina staan rechtstreekse links naar webshops, winkels en ook naar de Play Store.

Danny De Vos boeken 1024x831

Lezingen

Een boek lezen is leuk. Een boek voorgelezen worden op een geanimeerde manier met zang en gitaar door Danny De Vos, dat is super leuk. In het onderdeel ‘lezingen’ kunnen bibliotheken en scholen de nodige informatie vinden om Danny te boeken voor een lezing.

Zakelijk schrijven

De website richt zich ook tot medewerkers en bedrijven die op zoek zijn naar een opleiding zakelijk schrijven.
De deelnemers leren hoe ze dankzij een sterkere schrijfvaardigheid beter kunnen functioneren binnen een organisatie of een netwerk. De nadruk ligt op het belang van leesbaar zakelijk schrijven. De valkuilen en de leesbaarheidsprincipes komen in de opleiding uitgebreid aan bod.

Omdat ook deze zakelijke doelgroep zich moest kunnen vinden op de website hebben we een evenwichtsoefening gedaan tussen het speelse aspect voor de jongere lezertjes en een juiste benadering van de bedrijfswereld.

Achter de schermen

Kinamo ontwerpt op Danny ’s vraag een speels zakelijk design dat zowel jonge lezers als volwassenen en ook de bedrijfswereld aanspreekt.

Voor de ontwikkeling kozen we Wordpress CMS als basis. Bezoekers kunnen via de website eenvoudig contact opnemen met Danny dankzij de opvallende contactblokken op de verschillende pagina’s en in de navigatie.
Voor een aantal boeken zijn er lesmappen beschikbaar. Leerlingen en leerkrachten kunnen ze aanvragen via de website en krijgen ze dan in hun mailbox.
De website is zo opgebouwd dat Danny zelf gemakkelijk nieuwe content zoals nieuwtjes en boeken kan toevoegen. Na een rondleiding van 1 uur kon hij zelf aan de slag met de website.

Tot slot

Kinamo heeft de afgelopen 17 jaar al heel wat webprojecten ontwikkeld. Dat beperkt zich niet alleen tot websites, maar ook volwaardige toepassingen, op maat gemaakte digital asset management tools, video on demand platformen, e-commerce websites, enzovoort.

Werken op maat van de klant en flexibiliteit staan centraal bij Kinamo. We kiezen resoluut voor het referentiekader van de klant. Bij ons krijg je geen voorverpakte oplossingen, die we dan voor iedereen hergebruiken.
We zoeken altijd de beste optie en maken een afweging tussen een volledig ‘custom coded’-model of een bestaand Content Management Systeem.

Heb je een vraag over onze projecten of wil je graag je project aan ons voorstellen? Neem contact op, we willen er graag met jou over praten!

Selecteer uw taal

Alle talen: