Infrastructuur upgrades 2020

Terug naar nieuws

Gepubliceerd op 26 jan. 2024.

Blog image servers

Ondanks het feit dat ook wij in 2020 - zoals velen - vaak met het praktische aspect van de coronacrisis werden geconfronteerd stond dit niet in de weg dat er flink verder gewerkt werd achter de schermen aan diverse infrastructurele upgrades!

Netwerk upgrades

Reeds in 2019 hadden wij een upgrade van ons core netwerk doorgevoerd. Deze upgrade werd in 2020 verder gezet naar de edge routers.

De nieuwe routing infrastructuur zorgt er voor dat we sneller en efficiënter kunnen schakelen indien wij verkeer moeten omleiden of aanpassen om welke reden dan ook.

Bijkomend worden voortaan reeds preventief malafide IP ranges geblokkeerd of afgeleid waar nodig, dit zorgt er voor dat enkel noodzakelijk verkeer op het Kinamo netwerk terecht komt.

In 2021 bouwen wij verder aan deze infrastructuur en zullen nog bijkomende systemen opgezet worden om deze processen nog meer te automatiseren en te ontdubbelen.

Datacenter transitie

In het kader van onze verdere voorbereidingen voor de ISO27001 certificatie waar wij naar streven, maar ook voor het verbeteren van onze algemene dienstverlening, hebben wij de moeilijke beslissing genomen om een belangrijk deel van onze infrastructuur te gaan onderbrengen in een nieuw datacenter.

Hierbij hebben we ook gelet op kwaliteit, behaalde certificeringen van de leverancier en onafhankelijk karakter van de datacenter infrastructuur. Deze toch wel zeer grote migratie is voor 99% afgerond en zal voltooid worden in Q1 2021.

2021

Voor 2021 staan er nog andere cruciale upgrades gepland, allen met het oog op een betere, snellere en betrouwbaardere dienstverlening. Meer nieuws hierover later!

Selecteer uw taal

Alle talen: