Knowledge base

Managed services in de kijker

Laatst bijgewerkt op 16 jul. 2024 09:21:43.
Categorie:

V Mware 2560x1440 1 2048x1152

Onze systeembeheerders hebben een paar schepen vol met containers met werk opgetild. (Ja, die woordspeling was expres, waarover hieronder meer).
Ontdek hier enkele hoogtepunten uit 2021 van de managed services projecten van onze systeembeheerders.

Virtuele desktops

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan een volledige VMware Horizon infrastructuur voor een van onze klanten. De klant, actief in de particuliere luchtvaart, heeft verschillende wereldwijde basissen en maakt gebruik van een gecentraliseerde VDI (virtuele desktop) infrastructuur.

In tegenstelling tot wat je zou denken, gaat het hier niet om een stimulans voor telewerken, maar om de volledige gecentraliseerde infrastructuur van de wereldwijde groep.

Door middel van VMware Horizon, in combinatie met een Nvidia GRID GPU oplossing, kunnen medewerkers van elke locatie/basis probleemloos en vlot op hun eigen desktop werken op de gecentraliseerde infrastructuur.
Het toevoegen van de Nvidia hardware GPU's zorgt voor een verbeterde prestaties voor specifieke 3D software en eindgebruikerservaring, onmisbaar voor een moderne desktop.

Het jaar van de containers

Docker-containers bestaan al een tijdje (in 2017 waren er al waren er al een behoorlijk aantal toepassingen op Belgische bodem die gebruik maakten van Docker en Kubernetes), maar we merken ook dat in 2020 en 2021 containerdiensten steeds couranter worden ingezet.

Geen containernieuws in negatieve zin, maar positief nieuws, met vooral de nadruk op flexibiliteit en het gemak waarmee applicaties en diensten kunnen worden ingezet.

Bij Kinamo onderhouden we al enkele jaren een aantal omgevingen op Amazon Web Services waarin zogenaamde "microservice" applicaties online worden gezet via auto scaling, load balancing en dynamische pipeline deployment.

Toegegeven, CI/CD (Continuous Integration/Continuous Delivery/Deployment) kan een uitdaging zijn om op te zetten en vereist voorbereiding... maar eenmaal opgezet is het een droom voor zowel ontwikkelaar als klant.

We werken al een paar jaar samen met een klant die actief is in de HR-sector en dankzij deze oplossing zijn eigen klanten de mogelijkheid biedt om op een flexibele manier recruitment apps en integratie platformen op een flexibele manier op te zetten. Het grote voordeel van het gebruik van continuous integratie (CI) is dat het de klant in staat stelt om veilig en efficiënt nieuwe functies voor zijn eindklanten kan implementeren, zonder onderbreking op het platform zelf.

De afgelopen jaren is de vraag naar deze docker container diensten en applicaties bij Kinamo sterk toegenomen. Bijvoorbeeld in onze eigen ontwikkelingsprojecten voor klanten, werken we ook met containers om publicatie (deployment) en integratie (integration) te stroomlijnen.

Voor Siemens Digital Industries ontwikkelden we verschillende online applicaties die via CI/CD worden uitgerold. In combinatie met een CDN hebben we een oplossing opgezet waarmee de grafisch veeleisende en zware inhoud van de webapplicatie snel kan worden weergegeven in de browsers van bezoekers overal ter wereld.


Gerelateerde artikels

Welke service level garantie (SLA) is van toepassing op server housing (co-location)?

Ook server housing of co-location klanten kunnen rekenen op een uitstekende service garantie. Een Kinamo server housing dienst beschikt standaard...

Lees meer

How to fix a blocking error when upgrading ESXi 6.5 to 7.0 update 2 through vSphere Lifecycle Manager.

Kinamo maintains multiple VMware vSphere clusters, not only for our own infrastructure, but also for a variety of customers. As...

Lees meer

Ik wil een .be domeinnaam kopen, aan welke eisen moet ik voldoen?

Een .be domeinnaam kopen is eenvoudig. Elke persoon of rechtspersoon kan een .be domeinnaam registreren. Kinamo zal u steeds als...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: